Una vegada implantat un títol oficial, per al que ha d'obtenir prèviament la verificació del Consell d'Universitats i l'autorització de la Comunitat Autònoma, el Reial decret 861/2010, de 2 de juliol, pel qual es modifica el Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, estableix la necessitat de realitzar un seguiment del mateix fins al moment en el qual hagi de sotmetre's de nou a avaluació per a renovar la seva acreditació. Aquesta renovació en el cas dels Graus i Doctorats ha de ser abans del transcurs de sis anys a comptar des de la data de la seva verificació inicial o des de l'última acreditació i en el cas dels títols de Màster abans del transcurs de quatre anys.
El procés de seguiment té dues funcions principals: comprovar l'adequada implantació del títol d'acord amb el formulat en el projecte inicial presentat per la universitat, i analitzar els principals resultats de la seva posada en marxa.
El procés de seguiment de les titulacions ha de ser un dels instruments centrals de l'estratègia de millora contínua de la universitat.
La universitat és la primera responsable del procés de seguiment de les seves titulacions i ha d'utilitzar els instruments previstos en el seu SGIC per a assegurar la seva qualitat.
El Protocol per al seguiment i la renovació de l'acreditació de títols oficials elaborat per la Comissió Universitària per a la Regulació del Seguiment i l'Acreditació (CURSA) aprovat pel Consell d'Universitats i la Conferència General de Política Universitària al juliol de 2010, estableix el marc general per al desenvolupament d'aquest programa.
El protocol estableix que els propòsits del seguiment dels títols universitaris oficials són:
Així mateix i amb caràcter general, el seguiment tracta d'evidenciar els progressos en el desenvolupament del Sistema Intern de Garantia de Qualitat (SIGC) del títol tant pel que fa a la revisió de l'aplicació del pla d'estudis com a la proposta d'accions per a millorar el seu disseny i implantació.
Els documents relacionats amb el procés només estan disponibles en Castellà. Seran traduïts al Català pròximament.
Generals
Criteris
Autoavaluació
Avaluació externa
La Comissió d'Avaluació de Titulacions (CAT) és l'òrgan tècnic de l'AQUIB responsable dels processos de seguiment i de renovació de l'acreditació dels ensenyaments universitaris oficials.
El seu funcionament es regeix per la Guia d'Avaluació Externa: L'avaluació per la Comissió d'Avaluació de Titulacions. La CAT es divideix en 2 subcomissions:
Subcomissió d'Arts i Humanitats i Ciències Socials i Jurídiques
Presidenta
Trinidad Barrera López (Arts i Humanitats)
Vocals acadèmics y acadèmiques (Arts i Humanitats)
Tomás Antonio Mantecón Movellán
Vocals acadèmics i acadèmiques (Ciències Sociales i Jurídiques)
Vocal estudiant
María Jesús Blanco Sánchez (Universidad de Pablo de Olavide).
Vocal qualitat
Amparo Chirivella Ramón (Universitat de València).
Vocal professional
Miguel Albertí Amengual (Il·lustre Col·legi d'Advocats de les Illes Balears).
Secretari
Juan Carlos García Reyes (AQUIB).
Subcomissió de Ciències
Presidenta
Carmen Fenoll Comes (Ciències)
Vocals acadèmics i acadèmiques (Ciències)
Vacant
Vocals acadèmics i acadèmiques (Ciències de la Salut)
María del Carmen Carda Batalla
Vocals acadèmics i académiques (Enginyeria i Arquitectura)
Vocal estudiant
José Carlos Pulido Pascual (Universidad Carlos III de Madrid)
Vocal qualitat
Santiago Roca Martín (Universitat Politècnica de Catalunya)
Vocal professional
Agustí Vergés Aguiló (Colegio Oficial de Químicos de las Illes Balears).
Secretari
Juan Carlos García Reyes (AQUIB).