ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator
arriba

Notícies i actualitat

Notícies
Es publica un Manual sobre política i representació estudiantil en l'educació superior

Es publica un Manual sobre política i representació estudiantil en l'educació superior

La professora Manja Klemenčič de la Universitat de Harvard ha editat un estudi comparatiu sota el títol The Bloomsbury Handbook of Student Politics and Representation in Higher Education (2024), publicat en accés obert. Aquest llibre és fruit de la cooperació i col·laboració entre la mateixa professora Klemenčič, el Fòrum Global d'Estudiants (Global Student Fòrum, GSF) i diverses organitzacions de referència en els últims dos anys.

L'obra ofereix una anàlisi innovadora a escala mundial sobre la política estudiantil i la seva representació en l'educació superior. Conté una recopilació detallada i ben estructurada de capítols que exploren el context històric, les pràctiques actuals i els debats en curs sobre la representació estudiantil en l'educació superior. S'examinen les característiques organitzatives i els compromisos polítics de les associacions estudiantils representatives dins del marc de governança multinivell en l'educació superior, destacant oportunitats per a la influència dels representants estudiantils tant en les institucions com en les polítiques educatives.

També revisa i desenvolupa encara més els conceptes teòrics i marcs analítics existents basats en recerques prèvies sobre política estudiantil i models organitzatius d'associacions estudiantils representatives. Presenta dades empíriques recopilades de 25 països, 4 federacions regionals d'estudiants i el Fòrum Global d'Estudiants. És destacable que aquest treball és fruit d'una col·laboració entre acadèmics i representants estudiantils, amb l'objectiu d'arribar a una àmplia audiència i millorar la comprensió de la importància i l'impacte de la representació estudiantil en la comunitat d'educació superior.

Aquest 22 de març de 2024 (14.30 - 15.45 CET) en tendrà lloc la presentació en mode virtual a la qual es podrà assistir virtualment a través de l'enllaç següent: http://tinyurl.com/Handbook-Launch


Notícies relacionades

L'AQUIB i L'ACCUE fincancen un estudi sobre l'abandonament universitari en els arxipèlags espanyols
20 OCT

L'AQUIB i L'ACCUE fincancen un estudi sobre l'abandonament universitari en els arxipèlags espanyols

L'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears (AQUIB) i la Agencia Canaria de Calidad Universitaria y Evaluación Educativa (ACCUEE), en l'exercici de les seves respectives atribucions relacionades… continuar llegint
Banner footer